Hird
Hirden var blandt kongens livvagter. De var dygtige krigere, som havde svoret kongen troskab. Man sagde, at de var håndgangne. Det betød, at de havde lovet at tjene kongen mod at få del i plyndringer, skatter og den jord, som kongen ejede.
Bønder:
Bønderne udgjorde vikingesamfundets midte. Der var stor forskel på, om bonden var fri og selv ejede sin jord, eller om han jordløs landarbejder – og dermed længere nede i hierarkiet.
Aristokrater:
Aritokraterne udgjorde en meget lille gruppe mennesker, der dannede toppen vikingetidens samfund sammen med kongen. Aristokratiet i vikingetiden var meget rigt og ejede enorme mængder jord. De var frie og havde derfor lov til at bære våben.
Håndværkere:
Nogle håndværker har været fastboende i en vikingelandsby, mens andre har rejst rundt til forskellige byer og solgt deres håndværk. Vikingetidens håndværkere kunne blandt andet være; Smede, våbenmagere, horn- og benmagere og plantefarvere.
Handelsfolk:
Vikingetidens købmænd handlede blandt andet med kostbare vare fra de arabiske lande – vare som silkestof, men også med rav fra Rusland og våben fra frankerriget. Mange udgravninger fra vikingetiden har budt på imponerende fund og vidner om, hvor dygtige handelsfolk vikingerne har været.
Trælle:
Trællene var de laveste i vikingetidens samfundshierarki. De har været datidens slaver. Nogen af dem har man handlet sig til, mens andre er blevet indfanget som krigsfanger.