Til læreren

Dette undervisningsmateriale er udviklet i samarbejde med to lokale historiefaglige undervisere, en certificeret læringsstilstræner og Vejle Kommune – VIFIN, Vejle Museerne, Kommunikation og Kultur & Udvikling. Der skal derfor lyde en stor tak for en imponerende indsats til Morten Hvass og Jan Nygaard for tekstarbejdet. Ulla Gammelgaard for den gode vejledning inden for læringsstilsteorien. For de smukke, meget illustrative og anskueliggørende illustrationer og veludførte animationer skal der lyde en stor tak til Benni Schouw Andreasen, der har sat stregerne og Ida Schouw Andreasen, der har farvelagt og animeret dem.

I samarbejde med
Vejle Kommune samarbejder med firmaet LærIT, der står bag tjenesten Skoletube. Det betyder, at hvis din skole har abonnement på Skoletube, så vil du kunne se deres symbol, de steder, hvor opgaverne kan løses via Skoletubes web. 2.0 værktøjer. Samtidig er hele billedmaterialet fra undervisningsmaterialet tilgængeligt på Skoletube. På Skoletube er der oprettet forskellige præfabrikerede opgaver i forskellige sværhedsgrader. Alle opgaverne er tilpasset de forskellige sanseelementer af læringsstilsteorien.

Hvis din skole ikke har abonnement på Skoletube, er der foreslået andre værktøjer, hvor opgaverne på tilsvarende vis kan løses. Der vil således stadig være fuld udbytte af  materialet og undervisningsforløbet.

Tak til bidragsydere

Der skal lyde en stor tak til Kulturministeriet og Kulturregion Trekantområdet. Materialet er støttet af Kulturministeriet gennem Kulturregion Trekantområdet og er derfor gratis at benytte.

Vejle Kommune ønsker jer rigtig god fornøjelse.

Lærervejledninger

Lærervejledning til jellingstenen.dk

Se lærervejledningen (med facit liste) her:

Eller hent den som PDF fil her:

Hent facitliste alene her:

Aktivitetsvejledning til Jellingstenen på Skoletube

Eller hent den som PDF fil her:

 

Alt indhold, herunder tekst, illustrationer, film og lyd på Jellingstenen.dk er udgivet under Creative Commons licensen cc-by. Dette indhold må derfor gengives og bearbejdes i overensstemmelse med Creative Commons licensens vilkår. Ved gengivelse og bearbejdning af illustrationer skal desuden krediteres "Illustration cc-by Jellingstenen.dk af Ida og Benni Schouw Andreasen"

Læs vilkår om Creative Commons licensen cc-by her https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.da

ForsideRammebog og læsehæfteRepetitionsøvelserKAPFormidlingsopgaverJelling i dag